Valg af bedemand – hvad skal du overveje?

Valg af bedemand - hvad skal du overveje?

Der er flere ting, der spiller ind, når du skal vælge den rigtige bedemand til at varetage begravelsen af en af dine nærmeste – hvilke ting kan du med fordel overveje?

De fleste pårørende vælger at bruge en bedemand, når en begravelse skal arrangeres. De ting, der som oftest danner baggrund for valget, er pris, service og kvalitet – og så er der den helt særlige ting, nemlig kemi.

Vi har talt med en bedemand i Randers for at få et indblik i bedemandens ydelser, så du ved, hvad du kan forvente, og til sidst deler vi tre gode råd til dig, der leder efter en bedemand.

 

 

Bedemandens ydelser

Det varierer fra begravelse til begravelse, hvad bedemanden står for, men blandt kerneydelserne findes blandt andet:

– Levering af kiste

– Eventuel levering af ligtøj

– At klargøre afdøde til kisten

– Rustvognskørsel

– Levering af eventuel urne

– Transport af urne til krematorium

Derudover kan du også få hjælp til ting som:

– Dødsannonce

– Bestilling af blomster

– Reservering af gravsted og gravning

– Modtagelse på kirkegården

– Begravelseshjælp

– Henvisning til præst

Alle bedemænd ved, at det er en udsat situation, når man sidder som pårørende og planlægger en begravelse, og derfor skal du ikke holde dig tilbage, hvis du har spørgsmål.

 

Tre gode råd til valg af bedemand

Inden du vælger en bedemand til den begravelse, du er ved at arrangere, kan du med fordel overveje:

1) Din ønsker

Hvilke ønsker har du og dine nærmeste til begravelsen – og havde afdøde selv nogle særlige ønsker? Skriv det hele ned, så du ikke glemmer noget, når du taler med bedemanden.

2) Få styr på prisen

Nogle af bedemandens ydelser er inkluderet i prisen, mens andre skal betales som et særskilt tillæg. Spørg derfor altid ind til både den samlede pris og priserne på de enkelte ydelser. På den måde kan du lettere sammenligne forskellige bedemænd.

3) Mærk efter i maven

Du har kun én gang til at sige farvel til afdøde, og derfor er det vigtigt, at du vælger den rette bedemand. Mærk efter om det føles rigtigt, og stol på din mavefornemmelse.