Gratis anonym alkoholbehandling

Gratis anonym alkoholbehandling

I Danmark har du som borger ret til gratis alkoholbehandling og rådgivning. Enten hos din læge, din kommune eller på et misbrugscenter med speciale i alkohol. I flg. Sundhedloven har du ret til gratis rådgivning og ambulant behandling af alkoholmisbrug. Den type behandling kan gives anonymt. Den ambulante rådgivning vil give en alkohol misbruger rådgivning og værktøjer til hvordan de kan komme til at drikke mindre og komme ud af deres misbrug. 

Hvis der er brug for en større indsats end den den ambulante rådgivning kan tilbyde, er det nødvendigt at misbrugerens identitet kendes. Det er muligt at forblive anonym, men så vil hjælpen ikke længere være gratis. Fordelen ved en større indsats end den ambulante kan tilbyde er at den kan skræddersyes til den enkelte. Det er blandt andet din kommunale sagsbehandler og behandlingsstedet der i samarbejde med dig, forudsat at du er i stand til at træffe en beslutning, vælger en behandling der passer dig og dine behov.

En helhedsorienteret indsats

Vælger du at der er behov for en større indsats end hvad ambulant rådgivning lovmæssigt kan tilbyde, kan du enten komme i døgnbehandling eller blive indlagt til afgiftning. Efterfølgende vil der i samarbejde med dig laves en behandlingsplan, der tager specifikt hensyn til dig og dine behov. Det kan være psykologiske og sociale behov. Mere præcis, hvad er det der har fået dig til at drikke mere end sundt er og hvordan kan de årsager behandles og løses. 

Samtidig arbejdes der også på at hjælpe misbrugeren til at få et nyt netværk og andre interesser end dem, der var imens misbruget stod på. Det er yderst vigtigt, at der noget andet at foretage sig når behandlingen er afsluttet. Hvis ikke øges risikoen for, at misbrugeren får et tilbagefald. Mange behandlingscentre tilbyder også aktiviteter, der forsætter efter at et behandlingstilbud er gennemført.