Få dit badekar til at stå som nyt med emaljering af badekar

Få dit badekar til at stå som nyt med emaljering af badekar

Har du overtaget et såkaldt håndværkertilbud, og er du i gang med at planlægge et større renoverings projekt? Så bør du i første omgang fokusere på badeværelset og de sanitære installationer, da det som oftest er disse, som kræver mest tid, omtanke, og økonomi.

Er dit nye hus eller din nye lejlighed i besiddelse af et badekar, er det meget muligt, at dette ikke er i den aller bedste stand. Et gammelt badekar er sjældent særligt indbydende eller wellness agtigt, og du overvejer muligvis at skifte det ud med et nyt. Men det at udskifte et badekar kan hurtigt vise sig at blive en særdeles omkostningstung affære – og kan tage mange dage. Et indbygget badekar skal brydes ned, badekarret skal transporteres til genbrugspladsen, og fundamentet skal bygges op på ny omkring et nyt badekar (som i sig selv heller ikke er helt billigt).

Emaljering af badekar – et prima alternativ til total udskiftning

Du bør i stedet tage badekarrets beskaffenhed i øjesyn. Er badekarret blot slidt, men ellers intakt, kan du med stor sandsynlighed klare dig med en emaljering. Ved emaljering af badekar sker der det, at badekarret slibes og renses indvendig, således at diverse skjolder fra kalk og okker renses bort. Dette giver de mest optimale grundlag for påføring af emaljerings materialet, som består af akryl og uretan.

 

Dette materiale tørrer hurtigt og hårdt op, hvilket betyder, at badekarret er klart til brug efter cirka 24 timer. Og slut resultatet er ikke til at tage fejl af. Badekarret kommer til at stå som nyt, med en smuk og blank finish, som er slidstærk og langtids holdbar. Når overfladen i badekarret er glat og blank, får kalk og okker svært ved at indlejre sig, og badekarret vil holde sig pænt og skinnende i mange år fremover.

Læs mere om emaljering af badekar på emaljering-af-badekar.dk/emaljering-af-badekar/